lang lang lang

Peisajul bucovinean este de o rara frumusete, in zona aflandu-se peste 20 de rezervatii naturale, un numar impresionant de biserici si manastiri renumite pentru picturile exteriore si interioare. Majoritatea manastirilor au fost ridicate in secolele XV - XVI, in timpul domniei voievozilor Stefan cel Mare si Petru Rares.

Fiecare dintre manastiri are o culoare dominanta (de exemplu: „albastrul de Voronet“ sau „verdele de Sucevita“) si prezinta scene unice din religie sau scene care oglindesc momente din istoria Europei (Cucerirea Constantinopolului la Humor, Geneza si Judecata de Apoi la Voronet, Scara virtutilor la Sucevita).


manastirea voronet

In imediata apropiere a Pensiunii Bucsoita, se afla renumita manastire Voronet, ctitorie din 1488 a lui Stefan cel Mare. Manastirea Voronet este socotita "Capela Sixtina a Orientului" pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita "Judecata de apoi". De asemenea "albastrul de Voronet" este considerat de specialisti ca unic in lume si cunoscut ca rosul lui Rubes sau verdele lui Veronese. Manastirea este un important centru de pelerinaj si de creatie populara romaneasca, fiind vizitat anual de mii de turisti din toate colturile lumii.


biserica cacica

Dar sa nu uitam faptul ca Bucovina nu inseamna doar centru al ortodoxiei, in Cacica fiind amplasata o impunatoare catedrala catolica, ridicata la rangul de „basilica minor“ chiar de Papa Ioan Paul al doilea. Dumnezeu a binecuvantat de doua ori acest loc, daruindu-i si un impresionant zacamant de sare din urma caruia a rezultat atat o frumoasa salina cu proprietati curative, cat si o bogata industrie a sarii ce ajuta la inflorirea economica a locurilor.


manastirea humor

Ctitorie de la 1530 a marelui logofat Toader Bubuioc, Manastirea Humorului se remarca prin valoarea sa artistica si prin linistea ce o confera celui ce o viziteaza. Cu toate ca in acele vremuri rangul trebuia respectat cu strictete, biserica fiind avand astfel un acoperis traditional de sindrila, si nu o turla ca toate celelalte ctitorii voievodale, Manastirea Humorului este un loc unde arta, traditia si credinta profunda in Dumnezeu se impletesc perfect.


sfantu ioan

Manastirea "Sfantul Ioan" Suceava". Biserica "Sfantul Gheorghe din incinta manastirii este una dintre cele mai valoroase, deoarece a preluat la scara mare principiile constructive si artistice din perioada lui Stefan ce Mare. Constructia a inceput in anul 1514 iar pictura exterioara a fost realizata in timpul lui Petru Rares. Aici se afla moastele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.


cetatea de scaun

Cetatea de Scaun a Sucevei. Amplasata pe un pinten de deal, in partea de est a municipiului Suceava, cetatea a fost construita in timpul lui Petru I Musat (1375-1391). In timpul lui Alexandru cel Bun, in fata portii se construieste un zid de protectie si se paveaza curtea interioara. Din porunca lui Stefan cel Mare (1457-1504), cetatea este puternic fortificata prin construirea unui zid ce inconjoara vechiul fort. In interiorul curtii se aflau incaperile domnitorului si familiei sale, ale slujitorilor, ostasilor, depozite pentru alimente si munitii. Cetatea este atestata documentar la 10 februarie 1388.


muzeu

Muzeul "Arta Lemnului" Campulung Moldovenesc. Prezinta cultura traditionala a lemnului din zona Campulung Moldovenesc. Tehnica si arta prelucrarii lemnului sunt prezentate in raport cu functionalitatea obiectelor din lemn, ceruta de domeniile de activitate ale locuitorilior din aceasta zona, intre care pastoritul, prelucrarea textilelor, mijloace de transport, mobilier taranesc de interior, arhitectura taraneasca etc.


salina

Ascunsa printre colinele de langa Gura Humorului, comuna Cacica reprezinta una dintre cele mai cautate locuri din judetul Suceava. Salina a fost sapata manual sub conducerea tehnica a austriacului Paul Hofman. Imensul masiv de sare de la Cacica poate asigura consumul pentru intreaga Europa, timp de 400 de ani de acum inainte!
Principalele obiective turistice sunt:
- fosta mina veche (vechiul put de extractie), care adaposteste capela romano-catolica Sfanta Varvara, camera basoreliefurilor, lacul sarat si sala de dans;
- sanctuarul romano-catolic din centrul civic al satului Cacica;
- fostul schit (de lemn) al Manastirii Humor din satul Partestii de Sus.


atv atv

Celor dornici de aventura si adrenalina, Pensiunea Bucsoita le ofera posibilitatea de a inchiria ATV-uri sau motoscutere si de a organiza partide de Paintball.


Pensiunea Bucsoita reprezinta un bun nod de legatura pentru toate obiectivele turistice din judetul Suceava:

  • Manastirile Moldovita si Sucevita
  • Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina (Gura Humorului)
  • Rezervatia Codrii Seculari (Slatioara)
  • Ceramica Neagra - mestesugul Olaritului (com. Marginea)
© 2008 Pensiunea Agroturistica Bucsoita
SEO Romania ClickLink.ro